Usposabljamo lokalno

2019-07-29T09:11:08+00:00

Povezava na razpis

Datum objave: 8. 5. 2018

Rok za oddajo: javno povabilo je odprto do objave obvestila o razdelitvi razpoložljivih sredstev, najdlje do 28.6.2019 do 12:00, ko se izteče končni rok za oddajo ponudb.

Delodajalcem omogoča, da brezposelne spoznajo v konkretnem delovnem okolju in jih usposabljajo za deficitarne poklice, opredeljene lokalno po naših območnih službah.

V usposabljanje se lahko vključijo brezposelni, ki so najmanj 3 mesece prijavljeni v evidenci brezposelnih. Prednost imajo osebe med 30. in 49. letom.

Usposabljanje traja 3 mesece in poteka brez delovnega razmerja. Izvedete ga v skladu s programom, ki ga predlagate v ponudbi na javno povabilo.

Udeleženec se po programu in ob zagotovljenem mentorstvu usposablja praviloma polni delovni čas, največ 5 dni v tednu. Če je razporeditev drugačna, kot je od ponedeljka do petka (npr. da je sobota delovna), mora biti udeleženec prost drug dan v tednu. Usposabljanje ne sme potekati ob nedeljah in praznikih.

Za izvedeno usposabljanje vam povrnemo upravičene stroške v vrednosti 493 EUR za udeleženca. Brezposelnim za udeležbo mesečno izplačamo dodatek za aktivnost in dodatek za prevoz.

Želiš prejemati novice o aktualnih dogodkih in razpisih?

PRIJAVA NA E-NOVICE