S KOLESOM V SRCU – PRVA ČEZMEJNA POVEZAVA KOLOBUS NA KOLESARSKI TRASI ADRIABIKE

S KOLESOM V SRCU – PRVA ČEZMEJNA POVEZAVA KOLOBUS NA KOLESARSKI TRASI ADRIABIKE

2018-08-14T08:56:41+00:00

Ta konec tedna bo začela voziti prva poskusna čezmejna avtobusna linija za prevoz koles med Koprom, Gradežem in Krminom. Dve julijski in dve avgustovski soboti bodo vožnje potekale med Gradežem in Koprom, prav tako štiri nedelje pa med Koprom in Krminom.

Odhod avtobusa ob sobotah zjutraj bo iz Gradeža, povratek iz Kopra pa pozno popoldne. Ob nedeljah bo avtobus zjutraj odpeljal iz Kopra proti Krminu in se zvečer vrnil v Koper.

Prevoz bo brezplačen. Namenjen bo predvsem kolesarskim turistom, ki bodo v prikolico avtobusa lahko shranili svoja kolesa. Peljali se bodo lahko tudi potniki brez koles.

Poskusno storitev bosta izvedli Mestna občina Koper in Občina Tržič v okviru projekta Inter Bike II – Vzpostavljanje multimodalnih povezav ob kolesarski trasi Adriabike, Programa sodelovanja INTERREG V-A Italija-Slovenija 2014-2020.

Med petimi partnerji iz obeh strani meje je tudi Razvojna agencija ROD Ajdovščina, ki bo za območje Goriške v naslednji polovici leta organizirala delavnice o pomenu razvoja kolesarjenja in kolesarjem prijaznih storitev ter razvoja trajnostnega turizma.

 

Urnik voženj si lahko ogledate na povezavi (klikni).

 

Več informacij o projektu https://www.ita-slo.eu/sl/INTERBIKEII.

Prijazno vabljeni!

     

Želiš prejemati novice o aktualnih dogodkih in razpisih?

PRIJAVA NA E-NOVICE