KAKO POSTATI USPEŠNA KOLESARSKA DESTINACIJA?

KAKO POSTATI USPEŠNA KOLESARSKA DESTINACIJA?

2019-03-14T08:00:00+00:00

Odgovor na to vprašanje so iskali včeraj na strokovni delavnici »Kolesarska destinacija Alpe Adria«, kjer so predavatelji predstavili izsledek stanja kolesarskega turizma in infrastrukture v Goriški in Obalno-kraški regiji ter izsledke ankete med kolesarji, ki jih je Tovarna trajnostnega turizma Ljubljana izvedla letos januarja.

Strokovna delavnica je potekala v organizaciji RA ROD Ajdovščina in Regionalnega razvojnega centra Koper v okviru projekta INTER BIKE II, Programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020. Namen delavnice je bil zbrati predstavnike  primorskih občin ter jim predstaviti spletni portal, na katerem bodo znotraj  projekta zbrane na enem mestu kolesarske povezave zahodne Slovenije in čezmejne regije Alpe Adria.

Portal  bo služil kot podlaga za pogovore z Direkcijo RS za infrastrukturo o državni mreži kolesarskih povezav, hkrati pa  bo v sklopu regije Alpe Adria postal osnova za trženje zahodne Slovenije kot enotne kolesarske turistične destinacije. Obiskovalcem spletne strani  bodo na enem mestu na razpolago informacije o razpoložljivih kolesarskih poteh na zahodnem delu države, pa tudi širše. Organizatorji so na dogodku pridobili mnenja o nastajajočem portalu in o možnostih za tesnejše sodelovanje občin pri skupni turistični promociji.

 

Želiš prejemati novice o aktualnih dogodkih in razpisih?

PRIJAVA NA E-NOVICE