KOLESARSKA DESTINACIJA ALPE ADRIA

KOLESARSKA DESTINACIJA ALPE ADRIA

2019-03-20T10:12:08+00:00

Danes je na Razvojni agenciji ROD Ajdovščina potekala druga strokovna delavnica v sklopu delavnic za izobraževanje in ozaveščanje javnosti o razvoju trajnostnega turizma v naši regiji. Medtem ko je bila delavnica minulega tedna namenjena predstavnikom občin na Primorskem, so se danes zbrali skupaj ponudniki kolesarskih storitev, različna turistična združenja in organizacije na našem teritoriju.

Strokovna delavnica je potekala v organizaciji RA ROD Ajdovščina v okviru projekta INTER BIKE II, Programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020.

Na delavnici je bil udeležencem predstavljen pomen kolesarjenja in kolesarjem prijaznih storitev ter spodbuda k povezovanju preko skupne platforme, o kateri je bilo govora že na prejšnji delavnici. Skupna platforma, ki bo v tem letu nastala s pomočjo sredstev projekta INTER BIKE II, bo vsebovala podatke o turistični ponudbi in storitvah za kolesarje ter izris poti destinacije Alpe Adria. Njen namen bo med drugim spodbujanje čezmejnega povezovanja ponudnikov ter razvoja malega gospodarstva na našem območju.

V okviru strokovnih delavnic bo za izbrane ponudnike pod okriljem projekta organiziran ogled dobre prakse v Deželi Trentino Alto Adige, v Bolzanu. Namen dvodnevne strokovne ekskurzije bo seznanitev turističnih in občinskih deležnikov s pozitivnimi izkušnjami razvoja trajnostne mobilnosti in trajnostnega turizma v tej italijanski deželi zato, da bi poskušali njihove rešitve prenesti v naše lokalno okolje.

Želiš prejemati novice o aktualnih dogodkih in razpisih?

PRIJAVA NA E-NOVICE