Hitri kontakt

Razvojna Agencija ROD

Projekt BeWater

25.10.2013 7. Okvirni program BeWater

Znanost v družbi: prilagajanje na klimatske spremembe v Sredozemlju   Na Inštitutu za vode Republike Slovenije smo v oktobru 2013 začeli z izvajanjem evropskega projekta katerega namen je aktivno sodelovanje družbe pri prilagajanju na klimatske spremembe v Sredozemlju (z okrajšavo BEWATER), ki je financiran iz 7. okvirnega programa Evropske unije v okviru pobude […] Celotno novico si lahko preberete TUKAJ.

10.02.2014 Prvo srečanje partnerjev projekta BEWATER

Več kot 30 sodelujočih iz Evrope in Tunizije se nas je udeležilo prvega srečanja evropskega projekta BEWATER v Barceloni v Španiji, katerega namen je aktivno vključevanje družbe pri prilagajanju na klimatske spremembe v Sredozemlju. Celotna novica.

04.06.2014 Priprava BeWater projektnih partnerjev na prvo sodelovanje z deležniki

Projektni partnerji projekta BeWater so se 24. aprila 2014 srečali v Bruslju, kjer so pregledali dosedanje izvajanje projektnih aktivnosti. Pogovarjali so se tudi o delavnicah za deležnike, ki bodo potekale med majem in julijem 2014. Ena izmed delavnic bo v mesecu juniju 2014 potekala tudi v Vipavski dolini in sicer na porečju reke Vipave.

Celotno novico si lahko preberete TUKAJ.

26.6.2014 1. delavnica v Ajdovščini

Prvo sodelovanje Inštituta za vode RS z deležniki v okviru delavnice evropskega projekta BeWater v Ajdovščini. Več o delavnici si lahko preberete TUKAJ.

17.11.2014

Prispevek o vključenosti porečja reke Vipave v projekt BeWater objavljen v reviji Revolve Magazine: http://www.revolve-water.com/slovenias-vipava-river-basin/

1.12.2014 2. srečanje partnerjev na Cipru

Vključevanje deležnikov, oblikovanje možnosti upravljanja voda in metode sodelovanja so bile glavne teme tretjega srečanja partnerjev projekta BeWater, ki je potekalo od 21. do 23. oktobra 2014 v Nikoziji na Cipru. Več o srečanju si lahko preberete TUKAJ.

25.2.2015 Srečanje partnerjev projekta BeWater v Bruslju

Partnerji projekta BeWater so na srečanju v Bruslju od 4. do 6. februarja 2015 predstavili napredek pri oblikovanju možnosti upravljanja voda v pilotnih porečjih. Več o srečanju si lahko preberete TUKAJ.

5.6.2015 2. delavnica projekta BeWater v Ajdovščini

Drugo sodelovanje Inštituta za vode RS z deležniki v okviru delavnice evropskega projekta BeWater v Ajdovščini. Več o delavnici si lahko ogledate TUKAJ.

2.10.2015 - Vabilo na posvet o ukrepih upravljanja voda v porečju reke Vipave

Namen posveta je predstavitev, preverjanje in dopolnjevanje vsebin ukrepov upravljanja voda v porečju reke Vipave, ki so bili oblikovani v okviru dosedanjih projektnih aktivnosti.

Posvet bo v ponedeljek, 12. oktobra 2015, od 9:00 do 13:00 ure v prostorih Območno obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina (Vipavska cesta 4, 5270 Ajdovščina).

Več informacij je v vabilu.

25.3.2016 - 3. delavnica projekta BeWater v Ajdovščini

Več o delavnici si lahko ogledate TUKAJ.

12.10.2016 OBJAVLJEN NAČRT PRILAGAJANJA POREČJA REKE VIPAVE NA SPLETNI STRANI PROJEKTA BEWATER

Letos poleti je bil v sklopu projekta BeWater pripravljen Načrt prilagajanja porečja reke Vipave. Načrt prilagajanja v angleškem jeziku najdete na tej povezavi. Skupaj z načrtom je bilo pripravljeno tudi sporočilo za javnost v slovenskem in angleškem jeziku.

Poleg Načrta so na spletu dostopni tudi podporni dokumenti o metodološkem pristopu in rezultatih vrednotenja možnosti upravljanja voda.

Na spletni strani lahko najdete izpostavljene izzive in možnosti upravljanja voda tako za porečje reke Vipave kot za ostala, v projektu sodelujoča pilotna porečja: Pedieos (Ciper), Rmel (Tunizija) in Tordera (Španija).

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.